OVER ONS

De KWISPELKRACHT training is onstaan uit een samenwerking tussen Roots kinder- en jeugdtherapie en Paws for You therapiehonden. 
Samen zijn wij een vof gestart genaamd de AAI academie  en verzorgen we o.a. de KWISPELKRACHT training voor professionals.
Henrieke:

Als jong meisje was ik altijd al gek op honden. Ik kon mijn geluk ook niet op toen ik op mijn 14e mijn eerste hond kreeg. Mijn liefde voor honden verdiepte zich en mijn kennis nam toe. Toen ik ging samenwonen en mijn eerste hond bij mijn ouders moest achterlaten, begon het al snel weer te kriebelen. Mijn tweede hond, voor het eerst echt alleen van mezelf, kwam snel in mijn leven.  Ik ben toen, naast mijn studie orthopedagogiek, in mijn vrije tijd gaan lesgeven op een hondenschool. Honden werden mijn passie en al tijdens mijn masteropleiding tot orthopedagoog wist ik dat ik later in mijn eigen praktijk met honden en kinderen wilde werken. Anderhalf jaar na mijn afstuderen ben ik gestart met de opleiding tot therapiehond begeleider. Inmiddels heb ik een fijne therapiehond waar ik wekelijks mee werk in mijn eigen praktijk, (Roots kinder- en jeugdtherapie) en heb ik een tweede hond in opleiding om in de toekomst mee te werken.

Ik zie voortdurend het effect dat mijn hond heeft op kinderen en hun ouders. Voor mij is het een meerwaarde om een hond in te kunnen zetten en ik kan me niet voorstellen om ooit nog zonder honden te werken.

Jolanda:

Toen ik zes jaar was was ik al een paarden meisje. Ik woonde in Rotterdam en een pony houden in de stad is goed te doen, ze stond daar op een ponyclub. Ik deelde mijn pony met verschillende kinderen zodat het betaalbaar bleef. Een keer per week kwamen er ook kinderen met een beperking bij ons op de ponyclub om een uurtje paard te rijden. Dat vond ik geweldig. Een hond leek mij ook fantastisch maar mijn moeder vond dat niet zo’n goed idee op driehoog in de stad. Die wens kwam pas jaren later uit.

Eenmaal samenwonend en verhuisd naar de Noordoostpolder kon ik mijn droom uit laten komen. Onze eerste hond was een Golden retriever, zo’n leuke gezinshond. Voor ons was hij dat ook, maar andere kinderen vond hij behoorlijk lastig. Het trainen en werken met de hond vond ik heel erg leuk, dat heb ik dan ook jaren gedaan, tot het eigenlijk niet meer ging. Uiteindelijk overleed de hond en was het tijd voor een nieuwe hond. Ik wilde graag een hond die wat meer baasgericht zou zijn en koos uiteindelijk voor een Polski Owczarek Nizinny, niet te groot en niet te klein, een fantastische werker en rustig in huis. Een ideale combi voor mij. Twee nestgenoten van mijn hond waren geselecteerd als therapiehond. Ik vind het erg mooi wat een hond kan doen voor een kind of volwassene. Hierdoor werd ik geïnspireerd om zelf eveneens met honden en mensen te gaan werken. Samen met je hond ben je nooit alleen en kan je echt het verschil maken voor een ander.

      KvK-nummer: 72067691