Zoeken
  • AAI academie

Henrieke: Over mij en kwispelkracht

Voordat ik overging op het schrijven van deze blog, moest ik me toch even er toe zetten. Ondanks dat ik mijn faalangst achter me heb gelaten, had ik toch nog wat last van spanning waardoor ik maar liefst anderhalf (! ) jaar heb gewacht voordat ik startte met een blog.  Nu toch maar even over de drempel heen stappen, want ik wil ontzettend graag delen wie ik ben en wat ik doe! 

Ik ben Henrieke, getrouwd en moeder van twee zoons, de oudste is bijna 3 en de jongste is 3 maanden.  Ik ben een enthousiaste orthopedagoog en therapiehondbegeleider. Ik wist al heel jong dat ik iets met de ontwikkeling van kinderen wilde doen, aangezien ik zelf jarenlang heel onzeker en behoorlijk faalangstig ben geweest. Ik kan  me daardoor ook altijd heel goed verplaatsen in een kind, want been there, done that!  Naast mijn passie voor opvoeding en ontwikkeling  heb ik ook een grote liefde voor honden. Nu heb ik dat gecombineerd in mijn bedrijf Kwispelkracht door autismetherapiehonden te trainen en door honden in te zetten als co-therapeut bij mijn werk als orthopedagoog.

Ik vind het super belangrijk om kinderen te begeleiden in het leren omgaan met angst, onzekerheid, depressie en heftige emoties. Dit doe ik het liefst met behulp van een therapiehond, omdat een hond zorgt voor afleiding, een veilige omgeving creëert  een prachtmiddel is om emoties door te laten spiegelen. In de praktijk heb ik al meerdere malen mogen ervaren dat een ogenschijnlijk klein gebaar van de hond heeft gezorgd voor grootse veranderingen in een kind. Voor het kind en de ouders is en blijft dit altijd heel bijzonder en emotioneel. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier ook aan bij mag dragen met mijn werk.

In mijn blog zal ik jullie meenemen in mijn visie over de ontwikkeling van kinderen en hoe (therapie)honden kunnen bijdragen aan het  oplossen van problemen waar zowel kinderen als ouders tegen aan lopen. Is er nu iets dat je altijd al wilde weten over kinderen, hun ontwikkeling of therapiehonden?  Ik hoor het graag!

#therapiehonden #training #kwispelkracht #faalangst #therapie