VERDIEPINGS

DAGEN

Autisme en therapiehonden

en

Faalangst behandelen met therapiehonden

Veel kinderen met sociaal-emotionele problemen en psychische beperkingen hebben in hun nog maar korte leven al veel vervelende dingen meegemaakt. Ze hebben moeite met sociale contacten, waardoor ze zich eenzaam voelen. Ze zijn onzeker en trekken zich hierdoor terug of ze overschreeuwen zichzelf, waardoor ze vlug confrontaties hebben met leeftijdsgenoten. Sommige kinderen kunnen hun emoties niet reguleren. Dat zorgt voor explosieve boze buien of heel veel verdriet. Andere kinderen hebben vlug last van alle prikkels om hen heen, geluiden, geuren, aanrakingen. Dit geeft chaos in hun hoofd, wat ze moeten ontladen.
Bij al deze dingen kan een therapiehond ondersteunen binnen een behandeling. De hond kan niet alles wegnemen, maar wel de scherpe randjes van het gedrag afhalen door diverse oefeningen. De therapiehond kan worden ingezet om een kind met autisme bijvoorbeeld meer vaardigheden te laten ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied of bij het leren beheersen van angsten.
Wil jij precies weten hoe jij je therapiehond in kan zetten bij cliënten met een autisme spectrum stoornis? Of ben je juist benieuwd naar welke behandelmogelijkheden een therapiehond geeft bij faalangst bij kinderen en jongeren? In twee aparte verdiepingsdagen zullen we ingaan op de theorie achter autisme en faalangst in combinatie met therapiehonden.

 

Tijdens de verdiepingsdag werk je met onze therapiehonden.
 

Voor Wie organiseren wij deze dagen??
Voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Het is dus geen verplichting dat je hebt deelgenomen aan onze Kwispelkracht training.


 

Kosten: € 125,00 exclusief btw per verdiepingsdag

Schrijf je tegelijk in voor beide dagen zijn de kosten € 200,00 (exclusief btw)       
Lunch en drinken is bij dit bedrag inbegrepen.

Heb je nog vragen over de inhoud van deze dagen? Of wil je aanwezig  zijn bij een of beide dagen kun je je aanmelden door een mail te sturen naar info@kwispelkracht.nl